
MHP’DEN KADIKÖY’E KADIN ADAY, NİLGÜN NURSELİ APARI
MHP’nin bayan adaylarından olan, Kadıköy belediye başkan adayı Sayın, Nilgün Nurseli Aparı ile belediye başkan adaylığı ve seçileceği takdirde yapabilecekleri hakkında görüştük.
Kendinizden bahseder misiniz? Belediye başkan adaylığı süreciniz nasıl gelişti?
1968 Mersin doğumluyum. 1985 yılında Kadıköy’e geldim ve farklı semtlerinde yaşadım. İstanbul teknik üniversitesi mimarlık fakültesi mezunuyum. Çocukluğumun ilk, orta, lise dönemi Mersin’de geçti. Üniversiteyi kazanınca İstanbul’a geldim. İstanbul da hem okul, hem diğer sosyal alanlarda birçok faaliyetlerde bulundum. İlk, orta ve lise öğrencilik dönemlerimde Mersin de çeşitli ödüllerim var. TÜBİTAK ödülleri aldım. Şuan da aktif lisanslı biniciyim. Bröveli Dalgıcım. Mesleki ve kişisel gelişim seminerlerine katıldım.
MHP’den gelen teklifle siyasete atılmaya karar verdim. Bayanlar siyasetin içinde her zaman olmalılar. Belediyelerin çalışmaları maalesef günümüzde demokratik ve katılımcı değil. Yapılan çalışmalar genelde raunda yönelik çalışmalar. Toplum yararına faydalı şekilde çalışan çok az belediye var. Ben mimarım. Konuyu çok daha doğru biliyor, çok daha doğru çözümlere ulaşabilir, ekiplerle koordineli, uzmanlarla çok daha işler yapabileceğime inanıyorum. Yaparım dediğim her şeyi yaparım.
Bayan olmanız sizin için avantaj mıdır?
Kesinlikle avantajdır. Hem günlük yaşamda, hem iş hayatında, hem siyasette bayanların olduğu ortamlarda her zaman, kalite yüksek, yapılabilirlilik yüksek, uygulama yüksek, sorumluluk yüksek, güvenirlilik yüksek. Kadınlar zaten bu şekilde yaratılmışlar. Sadece bu güne kadar siyasete fazla katılmamışlar. Aslında siyasi özgürlüğü Dünyada birçok ülkeden önce Türk kadınları almış. Çünkü; kadınlar sorumluluk bilinciyle çalışıyorlar.
Adaylığınız neden Kadıköy yönünde gerçekleşti?
Öncelikle Kadıköy de yaşıyorum ve semtimin sorunlarını çok iyi biliyorum. Meslek olarak, belediyenin çalıştığı her konuya vakıf bir meslek sahibiyim. Kadıköy’ü çok seviyorum. Kadıköy son dönemde maalesef görünen yerleri düzeltilmiş gibi gösterildi. Makyajlandı. Ama gerçek sorunlarına hiç inilmedi. Kadıköy’ün gerçek sorunları hiç çözülmedi. Çözülüyor gibi daha çok konuşmada, yazılı ve görsel sunumlarda Kadıköy’ün sorunları çözülüyormuş gibi görünse de sorunlar çözülmüyor.
Kadıköy’de çok fazla sokak çocuğu var. Bu çocukları hayata kazandırmak lazım. Bunla ilgili çalışmalarımız olacak. Kadınlarımız için kadın konaklama evleri yapacağız. Gençlerimizin spor faaliyetleri için spor alanları sağlanmalı.
Kurbağalı derenin Kadıköy’ün havasına olumsuz katkısı var. Kötü kokuyor ve görünüyor. Sağlık hizmeti çok önemli bizim için. Sağlık hizmetini insanlara çok kolay ulaşılabilir hale getirmek istiyoruz. Kadıköylülere, Kadıköylü kartı hazırlıyoruz. Bu kart hem sağlık hizmetlerinden, hem de kültürel sosyal faaliyetlerden insanların 24 saat ücretsiz ve kolaylıkla ulaşabileceği hizmetleri almalarını sağlayacak, kültürel faaliyetler de ve sosyal etkinlikler de, indirimli ve öncelikli yararlanabilecekleri bir Kadıköy kartı projemiz var.
Yangın afetlerinde itfaiyenin giremeyeceği kadar dar sokaklarımız var. Sokak aralarına yeteri kadar yangın muslukları koyarak bu sorunu çözmeyi düşünüyoruz. Sokak aralarına park edilmiş araçları da düşünürsek zamanında müdahaleyi engelliyor. Yeraltı otoparklarının üstünü yeşillendireceğiz. Böylece Kadıköy’ün yeşillendirilmesi ve nefes almasını sağlayarak, oksijeni Kadıköy’e getireceğiz.
Seçim çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?
Kadıköy'ün şuan yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için, teşkilatımızla birlikte altyapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Altyapısı olmayan hiçbir oluşumun üzerine bir bina kuramazsınız. Hedef belirleseniz dahi yapıyı oluşturmanız zordur. Bu yüzden 10 günlük süreçte altyapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Bu arada her fırsat bulduğumuzda gerek seçmenimizle, gerek kamu kuruluşları ziyaretlerimizle çalışmalarımızı tamamlıyoruz.
Şuan da bizim projelerimiz, vatandaşın ihtiyaç duyduğu projeler. Buna ilaveten, vatandaşlarımızdan aldığımız bilgileri burada elekten geçirdikten sonra, muhtarlarımızla irtibata geçtik. Vatandaş sokağa adımını attığı zaman, atanmamış ilk muhatap olduğu kamu görevlisi muhtarlardır. Demokrasinin ilk basamağı muhtarlıktan başlıyor. Önce ziyaret ettik, sorunları dinledik. Daha sonra muhtarlarımızla Fenerbahçe de nezih bir ortamda bir araya geldik. Tanıştık, orada da problemleri aldık, bunları da alıp elekten geçirdik ve projelerimizi ona göre belirlemiş olduk.
Belediyecilikte çok önemli olan bir şey var ki; demokratik ve katılımcı bir belediyecilik, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek kuruluşlarının katılımcı olabildiği, şeffaf bir belediyecilik ve dürüstlük en önemli projemiz. Belediyecilik anlayışımız.
Seçmenlerinize neler söylemek istersiniz?
Dürüst ve doğru insanlardan,
işinin ehli insanlardan hizmet almak her zaman
sorunları çözücüdür. Bizi geleceğe doğru şekilde
doğru yolla götüren çözümlerdir. Kaç tane partide ne
kadar bayan aday var. Kaç tane partinin çıkardığı
aday konunu ehli, fikir ve yorum sahibi, proje
çıkarabilen adaylar. Kadıköylüden benim istediğim,
seçim ortamında bütün adayları çok iyi şekilde
tanıyıp, irdeleyip, bu güne kadar neler yapılmış,
neler yapılmamışı değerlendirirlerse, zaten ayırıp
fotoğrafı doğru çekerlerse, zaten seçmenin başka bir
şeye ihtiyaçları yok. Bizim oyumuzda Belediye
Başkanı olmaya yetecektir diye düşünüyorum.